marți, 26 mai 2015

Top 4 greseli in educatia copilului




Creşterea unui copil este pe cât de importantă, pe atât de complexă, timp în care nu ar trebui decât să fie firească, spun specialiştii. De aceea este vital ca orice parinte sa puna accentul pe educatia copiilor lor intr-un mod cat se poate de corect!

After-school timisoara
1. Absenţa unor limite comportamentale, a unor reguli de minimă conduită. Psihologul timişorean Claudia Borza are o experienţă de 10 ani în lucrul cu adulţi, copii şi familii. Prima dintre greşelile grave ale parentalităţii, întâlnită de specialist de-a lungul timpului, este absenţa unor limite comportamentale, a unor reguli minime de conduită, care au rolul de a oferi cadrul de siguranţă în interiorul căruia copilul să se desfăşoare din punct de vedere comportamental.

2. Reproșurile și amenințarea 
Reproşurile repetate îl fac pe copil să se simtă prost, îl umilesc şi îi distrug încrederea însine. Principala preocupare a copilului va fi să nu greşească. Aşa apar frica, minciuna, intoleranţa și sentimentul de vinovăție.

After-school timisoara program
3. Raportarea greşită a părinţilor la nevoia de independenţă a copilului.
 O altă greşelă frecventă întâlnită de Claudia Borza în experienţa profesională se referă la raportarea greşită a părinţilor la nevoia de independenţă a copilului. „Nevoia de independenţă este o cerinţă de dezvoltare, câştigarea ei treptată în funcţie de vârstă, achiziţii şi progrese bio-psihologice este parte din normalitatea dezvoltării umane. Astfel în mod natural de la cea mai fragedă vârstă începem să facem paşi spre câştigarea independenţei şi devenirea unei personalităţi autonome. Recomandabil pentru părinţi este să acorde copiilor atâta independenţă câtă au nevoie pentru a învăţa despre şi din mediul în care trăiesc în baza nivelului de dezvoltare şi a vârstei pe care o are.

4. Lipsa unei educaţii adevărate din partea părinţilor – legate de bună creştere, comportament în societate, moralitate, relaţia cu cei din jur, înţelegerea lumii în care trăim,  realitatea înconjurătoare – New World Order, importanţa cititului, importanţa deprinderii unor abilităţi etc. Cum pot nişte părinţi care nu cunosc lucrurile astea să îi înveţe pe copiii lor despre aşa ceva? Din păcate sunt mulţi părinţi români care nu au ei o educaţie corectă…cum să educe ei nişte copii? Rămâne responsabilitatea pe capul “școlii”…care ştim cât de dezastru este.

Afterschool timisoara zona sagului
Daca esti un parinte ocupat care vrea sa ii ofere o educatie corecta si de calitate copilului sau atunci ASA KIDS CENTER este locul perfect pentru cel mic!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu