miercuri, 25 martie 2015

5 reguli esentiale pentru educatia copilului tau


Educarea unui copil solicita multa rabdare din partea parintilor. Coerenta e foarte importanta pentru cei mici: daca ieri nu a avut voie la calculator, nici azi nu trebuie sa aiba voie. Nu iti face griji ca ii repeti ceva de prea multe ori: copiii pot avea nevoie, la propriu, sa auda de cateva zeci de ori un mesaj pana sa il inteleaga de-a binelea.

Regulile trebuie sa fie clare

Orice regula pe care o impunem copilului trebuie sa fie clara si explicata copilului. El trebuie sa stie ce este permis, si ce nu.


www.afterschool-adventures.ro

Regulile trebuie sa fie consecvente

Copii au tendinta de a forta limitele si de a le sfida uneori. De aceea, aceste incalcari trebuie sa aiba si niste consecinte logice - altfel ele vor fi mereu fortate si repetate.  Cand consecintele incalcarii regulilor impuse vor fi logice si rezonabile, copilul isi va dezvolta simtul responsabilitatii.


Incercati sa fiti cat mai pozitivi

Majoritatea copiilor mici doresc sa fie rugati pentru a indeplini o sarcina. Incurajati un comportament manierat prin a spune concret ce trebuie sa faca nu ceea ce nu trebuie sa faca. De exemplu, daca vreti sa intre in casa spuneti: "Trebuie sa mergi in casa pentru ...."; daca alearga prin casa si nu ii permiteti spuneti: " Ai voie sa alergi afara, deci poti face acest lucru cand o sa mergem in parc!". A eticheta un copil ca obraznic, lenes, egoist etc., este daunator pentru imaginea de sine a lui.


http://afterschool-adventures.ro/servicii.html

Intotdeauna spuneti adevarul

Adesea parintii isi pun copiii sa raspunda la telefon si sa spuna interlocutorului ca mama sau tata nu sunt acasa sau isi pun copiii sa isi faca patul dimineata, insa, parintii uita sa si-l faca pe al lor. Micutii vostrii fac mai degraba ceea ce vad decat ceea ce aud. Fiti atenti la ce ii solicitati pe copiii vostri caci aceste lucruri pot provoca resentimente, confuzie generala si mai mult, afecteaza stima de sine.

Laudati comportamentul bun

Cand cel mic a facut o boacana imediat sariti cu gura pe el? Dar atunci cand el da dovada de cumintenie, mai reactionati tot atat de prompt? Este atat de usor pentru parinti sa ignore comportamentul bun al copiilor, doar pentru ca acesta nu cauzeaza nicio problema. Nu ezitati sa ii laudati fiecare fapta buna si de asemenea cand greseste incercati impreuna cu micutul sa gasiti 3 situatii in care a aratat ca este un copil cuminte, apoi discutati despre ce a gresit.

www.afterschool-adventures.ro


Pentru mai multe detalii despre educatia copiilor puteti vizita www.afterschool-adventures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu